Index

  1. Acțiuni globale tip NOTICE
  2. Acțiuni tip REPEAT
  3. Acțiuni tip CAPS, COLORS, BOLD, UNDERLINE, REVERSE
  4. ÎNJURII, COMPORTAMENT ABUZIV, FLAMING
  5. Acțiuni tip INVITE, ADVERTISTING
  6. Acțiuni tip NICKNAME, IDENT, HOSTMASK
  7. Acțiuni tip BOTS, CLONES
  8. Acțiuni tip VIRUSES, AUTO MSG, AUTO DCC-SEND
  9. Acțiuni tip SCAN, FLOOD, HACK
  10. Recomandări din partea operatorilor #Romania

1. Acțiuni globale tip NOTICE

Folosirea comenzii /notice #Romania [mesaj] scrisă manual sau generată de anumite scripturi este un motiv sever de ban, pentru că probabil a fost o reclamă fața de alte canale sau site-uri. Dreptul de /notice #Romania revine exclusiv operatorilor (+o).

index


2. Acțiuni tip REPEAT

Repetarea unei fraze (propoziție, exclamație, etc) de două sau mai multe ori este interzisă.

index


3. Acțiuni tip CAPS, COLORS, BOLD, UNDERLINE, REVERSE

Literele mari (CAPS), culorile, folosirea bold, underline sau reverse sunt interzise pe #Romania, dreptul de folosință al lor revine exclusiv operatorilor (+o).

index


4. Acțiuni tip INJURII, COMPORTAMENT ABUZIV, FLAMING

Respectați ceilalți participanți la discuție.

Nu înjurați și nu calomniați participanții și nu faceți generalizări care vizează rasă, religia sau sexul participanților.

Mesajele trebuie să aibă un scop constructiv și atâta timp cât discuția se focalizează pe subiectul discutat și nu asupra unui participant anume, totul este în regulă.

index


5. Acțiuni tip INVITE, ADVERTISTING

Invitațiile pe alte canale sau publicarea pe #Romania a oricarui website*, sunt interzise pe #Romania.

*Nota: În cazul în care este vorba de un anunt umanitar care este materializat pe un website, vă rugăm să luați legătura cu unul dintre operatori (+o), iar după ce acesta îl va evalua, există posibilitatea depunerii acestuia în topic, pe timp nelimitat. Echipa #Romania dorește să se implice efectiv și afectiv în sprijinul celor care au nevoie de ajutor umanitar și va face totul pentru a promova website-uri care conțin astfel de cereri. Excepție fac anumite linkuri ce deservesc retele de socializare sau alte site-uri de interes public.

index


6. Acțiuni de tip NICKNAME, IDENT, HOSTMASK

Folosirea nickame-urilor jignitoare sau obscene, nu este permisă pe #Romania.

index


7. Acțiuni tip BOTS, CLONES

Dreptul de a introduce boti sau clone pe #Romania revine exclusiv operatorilor. Durata banului pentru acest tip de abatere este nelimitată.

index


8. Acțiuni tip VIRUSES, AUTO MSG, AUTO DCC SEND

Acesta este un lucru grav, care afectează stabilitatea și securitatea computerului de unde operați, dar și a celorlalți participanți la chat. Până la remedierea problemei, banul poate fi setat pe perioada nedeterminată.

index


9. Acțiuni tip SCAN, FLOOD, HACK

Astfel de acțiuni sunt atat ilegale cât și imorale. Echipa #Romania face eforturi permanente pentru a-și proteja cât mai bine userii de astfel de situații, durata banului fiind pe termen nelimitat.

index


10. Recomandări din partea operatorilor #Romania

- Operatorii canalului au rolul de moderatori și sunt aici ca să vă ajute. În cazul în care un operator nu raspunde la mesaje private, înseamna că nu este online în acel moment, sau este ocupat. Vă rugam nu insistați în private.

- Folosiți un program antivirus și/sau un firewall, pentru a preveni orice fel de problemă de natură tehnică ce vă poate îngradi accesul pe canalul #Romania sau chiar pe IRC. Puteți descărca gratuit un antivirus de AICI.

- Dacă aveți un username înregistrat la CService, vă recomandăm să evitați autentificarea la X din locuri publice (internet cafe-uri, computere necunoscute, etc), pentru a evita aflarea parolei dumneavoastră, de către persoane rău intenționate.

- Dacă sunteți într-o rețea locală (LAN) sau aveți active servicii Peer To Peer, evitați să dați share folderului unde aveți instalat clientul de IRC. Mai ales în cazul în care aveți parola de la username în Perform.

- Folosiți întotdeauna /mode +x după ce vă autentificați, astfel veți evita atacurile de pe internet.

- Dacă nu aveți un username înregistrat, recomandăm să creeați unul la adresa: https://cservice.undernet.org/live

- NU urmați link-urile care se dau pe canale, decât în cazul în care cunoașteți persoana care vă recomandă respectivul link.

- Evitați folosirea scripturilor luate de pe net, acestea pot conține, pe langa funcții "fantastice" și unul sau mai mulți troieni, destinați să preia controlul total al computerului gazdă. Cel mai bun client de IRC este cel creat personal, sau dacă nu aveți cunostințele necesare, folosiți clienții nemodificați.

- Evitați sub orice formă, folosirea psyBNC-urilor aflate pe servere hacked. În primul rând aceasta constituie o infracțiune pedepsită de lege, iar în al doilea rând, nu prezintă niciun fel de securitate.

index


Toate regulile stabilite mai sus, au la bază conduita morală. Respectarea acestora, duce la un chat civilizat, unde se pot schimba păreri, informații. Canalul #Romania a fost creeat pentru a uni românii de pretutindeni într-un spatiu adecvat discuțiilor. Vă rugăm să țineți cont de aceste lucruri și să nu uitați ca libertatea de opinie va fi acceptata întotdeauna, atâta vreme cât nu contravine regulamentului mai sus menționat.

În cazul în care vă simțiți nedreptățit, în urma unei decizii luate de operatorii #Romania, care contravine acestui regulament, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail, insoțit de dovezi, pe adresa: abuse@ircromania.org sau folosiți formularul de contact. Fiecare caz de abuz este atent analizat de către adminii #Romania, urmând a vă răspunde în termen de maxim 7 zile lucrătoare.

index