Reguli și bune maniere

De la noi pentru voi
Încuiat
Avatar utilizator
snow
web developer
Mesaje: 38
Membru din: Dum Feb 16, 2020 8:04 pm
Localitate: Madrid
Cservice Username: snow
x 6
x 16
Contact:

Reguli și bune maniere

#1

Mesaj de snow »

Folosirea acestui forum NU este un drept, este un privilegiu. Scopul regulilor este să facem din acest forum un loc cu atmosferă plăcută, constructivă, un loc unde revii mereu cu plăcere. Regulile NU sunt făcute pentru a fi încălcate. Încălcarea (mai ales repetată) a regulilor duce la moderarea userului sau direct ban

Mesajele care nu respectă aceste reguli vor fi șterse fără alte explicații. Dacă repeți figura, primești ban (fără alte explicații).

REGULĂ DE AUR: Tratează-i pe ceilalți exact așa cum vrei să fii tratat.

1. Nu postati mesaje cu caps
Pe internet, acest lucru este echivalent cu a strigă și este o regulă care trebuie respectată pe orice alt tip de site web pe care îl folosiți.

2. Nu postati mesaje care nu au legătură cu subiectul discuției (off-topic)
Dacă aveți de gând să discutați despre un subiect care nu are legătură cu firul de discuție (topic), porniți unul nou. Dacă vreți să obțineți o informație de la un participant la discuție, este indicat să folosiți sistemul privat de mesagerie. Dacă un participant la discuție postează mesaje off-topic, nu interveniți că să îi atrageți atenția imediat, acest lucru va stârni și mai mult spiritele.
De regulă orice forum este moderat de o persoană care are responsabilitatea de a șterge mesajele nepotrivite și de a sancționa utilizatorii care încalcă regulile forumului.

3. Nu atacați personal participanții la discuție
Pe internet, acest lucru se numește "flaming". Mesajele trebuie să aibă un scop constructiv și atâta timp cât discuția se focalizează pe subiectul discutat și nu asupra unui participant anume, totul este în regulă. De asemenea, dacă mesajele celorlalți participanți conțin greșeli gramaticale, nu este indicat să le atrageți atenția asupra acestui lucru pentru că i se poate întâmplă oricui chiar și dumneavoastră.

4. Contribuiți, nu reiterați
Un mesaj care spune doar "Sunt de acord" este inutil. Este normal să fiți de acord cu părerea unui participant, dar decât să agreați pur și simplu, aduceți argumente suplimentare la ceea ce a spus el și eventual indicați alte exemple.

5. Citați mesajele cărora le răspundeți
Totuși, atunci când citați, editați mesajul citat astfel încât să includeți doar materialul căruia i se adresează replică dumneavoastră pentru că mesajul să fie cât mai scurt și la obiect.

6. Respectați ceilalți participanți la discuție
Nu înjurați și nu calomniați participanții și nu faceți generalizări care vizează rasă, religia sau sexul participanților.

7. Nu postati mesaje care conțin reclamă sau materiale ofensatoare sau obscene

8. Nu porniți un nou fir de discuție pe un subiect care este deja în dezbatere

9. Nu postati materiale care sunt proprietatea intelectuală a altora
Atunci când vreți să argumentați pe un subiect și vreți să dați drept exemplu părerea altor persoane de pe un alt site web, nu copiați materialul în mesajul dumneavoastră ci faceți o trimitere printr-o legătură (hyperlink) la situl original. De asemenea, nu este recomandat să includeți imagini, videoclipuri sau alte materiale decât dacă sunt publice iar copyright-ul lor nu este deținut legal de o persoană sau o companie.

10. Citiți cu atenție regulamentul forumului înainte de a posta
Fiecare forum are politica lui în privința postării și moderarii mesajelor. Înainte de a participa la discuții, este recomandat să vă însușiți regulile.

A: regulile se pot modifica.
B: regulile nu se discută, ele se aplică și, când este nevoie, se impun.
C: dacă nu-ți plac regulile, ești liber să ne părăsești (și eventual să-ti faci propriul forum cu propriile reguli).
numărul total de cuvinte: 684
2 x
guns for show, knives for a pro

Încuiat